Feltöltve:

Csokis-epres linzer karácsonyfák, fehércsokoládé mázzal

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

-

hideg Rama Vajas Íz25 dekagramm
liszt50 dekagramm
sütőpor1 csomag
cukor12 dekagramm
vanillincukor1 csomag
holland kakaópor4 evőkanál
1 csipetnyi
tojássárgája2 darab
tejföl1 pohár
szeletelt mandula10 dekagramm
eperlekvár5 dekagramm

Máz

Fehércsokoládé15 dekagramm
víz1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy nagy tálban szitáljuk át a lisztet és a kakaóport. Keverjük hozzá a sütőport, a cukrot és a vanillincukrot, majd morzsoljuk el benne a hideg Rama Vajas Ízt.
    Adjuk hozzá a 2 tojássárgáját és a tejfölt, majd gyúrjuk addig, amíg összeáll gyúrható tésztává.

  2. 2. lépés

    Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett deszkán háromnegyed centiméter vastagságúra, és szaggassunk belőle 4-5 növekvő nagyságú korongot. A későbbi díszítéshez vágjunk apró csillagot a fa csúcsdíszhez. Kenjük meg a tojásfehérjével, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával.

  3. 3. lépés

    Süssük sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig.
    Hagyjuk kihűlni a sütőlapon, majd ragasszuk össze a korongokat a lekvár segítségével. Ha kész, díszítsük a fehércsokoládé mázzal.
    Kb. 10-12 fa lesz belőle.

  4. 4. lépés

    Fehércsokoládé máz: gőz felett, egy kevés vízzel olvasszuk fel a csokoládét, majd csorgassuk a karácsonyfákra.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem