Feltöltve:

Csokis-diós piskótatekercs

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojássárgája5 darab
Rama Vajas Íz16 dekagramm
liszt5 evőkanál
sütőpor1 csomag
rum1 evőkanál
tojásfehérje5 darab
kristálycukor5 evőkanál
szilvalekvár4 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
darált dió14 dekagramm
csokoládé1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, valamint a keményre vert tojásfehérjéket. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral, vagy vékonyan megkenjük Rama margarinnal. Kb. 1 cm vastag rétegben beleöntjük a piskótamasszát, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

  2. 2. lépés

    A megsült piskótát tekerccsé göngyöljük. Amikor kihűlt, kigöngyöljük, megtöltjük a töltelékkel, majd ismét összetekerjük, és egy kis időre betesszük a hűtőszekrénybe.

  3. 3. lépés

    A töltelékhez az olvasztott Ramában kissé megpirítjuk a darált diót és beletesszük a lekvárt, a reszelt citromhéjat, a rumot és a csokoládét. Alaposan összekeverjük és megtöltjük vele a piskótát.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem