Feltöltve:

Csokipudingos torta

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás8 darab
cukor16 evőkanál
sütőpor1 csomag
liszt16 evőkanál
víz1 dl

krem

csokoládés pudingpor3 csomag
liszt2 evőkanál
tej1.7 liter
keserű kakaópor2 evőkanál
Ráma20 dekagramm
cukor14 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A piskótához a tojást és a cukrot egyben felverjük robotgéppel 4-es fokozaton, ez kb.5 perc, majd beletesszük a sütőport, végül ezzel is keverjük. Kanalanként adjuk hozzá a lisztet és az 1 dl vizet. Alaposan összekeverjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon világos színűre megsütjük. A sütőformát előtte kikenjük Ramával és kilisztezzük..

2. lépés

Krém: 3 csomag csokoládés pudingport 2 kanál liszttel, 1,7 l tejjel és 2 kanál keserű kakaóporral megfőzzük. A cukrot a végén tesszük hozzá, nehogy leragadjon. Ha kihűlt, 20 dkg Ramával és ízlés szerinti cukorral (kb 10-16 kanállal) csomómentesre, krém állagúra kikeverjük.

3. lépés

A piskótát megfelezzük, majd megtöltjük vele az alsó lapot, rátesszük a tetejét és azt is bevonjuk a krémmel. Növényi alapú tejszínhabból habot készítünk a díszítéshez. Meggyet, vagy akár más gyümölcsöt is felhasználhatunk a díszítéshez.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem