Feltöltve:

Csokimázas aszalt szilvás, diós rétes

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

réteslap1 csomag
darált dió20 dekagramm
olvasztott Rama (kb)10 dekagramm
méz8 teáskanál
őrölt fahéj2 teáskanál

A tepsi kikenéséhez

Ráma2 dekagramm

A lekenéshez

tojás1 darab

A mázhoz

tej2 evőkanál
kakaópor2 dekagramm
Ráma8 dekagramm
cukor8 dekagramm
étkezési keményítő2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az aszalt szilvát feldaraboljuk, a legjobb, ha negyedekbe vágjuk. Egy nedves konyharuhán a réteslapokból négyet-négyet egymásra fektetünk.

  2. 2. lépés

    Felületüket a dióval vastagon behintjük. Erre kerül szétterítve a szilva, majd az egészet olvasztott Ramával és mézzel meglocsoljuk. A fahéjjal meghintjük, majd feltekerjük akár a piskótatekercset szokás.

  3. 3. lépés

    Sütőpapírral bélelt, vagy Ramával kikent kikent tepsibe fektetjük, tetejüket a felvert tojással megkenjük. Közepesen forró sütőben (180°C; légkeveréses sütőben 165°C) fokon kb. 25 percig sütjük.

  4. 4. lépés

    A máz hozzávalóit kevergetve, kis lángon felfőzzük. Hűlni hagyjuk, majd a kihűlt rétest megkenjük vele. Csak akkor szeleteljük, amikor a máz már megdermedt rajta.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem