Feltöltve:

Csokikrémes torta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

étcsoki15 dekagramm
fehér csoki15 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tejszín6 dl
omlós keksz20 dekagramm
cukor4 evőkanál
narancslé3 evőkanál
habfixáló4 csomag
mirelit gyümölcs1 csomag
zselatin18 dekagramm
vaníliás cukor4 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    10 dkg fehér és 10 dkg ét csokit felaprítunk, majd 2,5-2,5 dl felhevített tejszínbe felolvasztjuk. A Ramát megolvasztjuk, a kekszet morzsalékosra törjük, és a Ramával és 1 evőkanál cukorral összedolgozzuk. A masszát, az alján sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába nyomkodjuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük. A gyümölcsöt a narancslével és a maradék cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a hideg vízzel elkevert zselatint. A kompótot a tortalapra halmozzuk, és 4 órára a hűtőbe tesszük. A fehér és a barna csokis masszát külön-külön habbá verjük, hozzáadjuk a 2-2 zacskó vaníliás cukrot és a habfixálót. A maradék felaprított étcsokit a fehér krémbe forgatjuk, melyet a gyümölcsökre simítunk. A maradék darabolt fehér csokit a barna csokikrémbe vegyítjük, melyet a fehér krémrétegre kenünk. A tortát 1 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínt habbá verjük, nyomózsákba tesszük, és 16 db habrózsát nyomunk a tortára.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem