Feltöltve:

Csokikrémes piskótarolád

timer 35
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás8 darab
porcukor8 evőkanál
liszt8 evőkanál
sütőpor0.25 teáskanál
szódabikarbóna0.25 teáskanál

krem

Ráma25 dekagramm
porcukor10 evőkanál
keserű kakaópor3 evőkanál
tojás1 darab

A tepsibe

sütőpapír1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Előmelegítem a sütőt 180 fokra, a nagy tepsit kibélelem sütőpapírral. A piskótát a hagyományos módon elkészítem, beleöntöm a tepsibe és 17 percig sütőm. Még forrón kiborítom egy tiszta konyharuhára, leszedem a sütőpapírt, a konyharuha segítségével feltekerem, és így hagyom kihűlni. A krém: először a Ramát keverem habosra, majd hozzáadom a porcukrot, a tojást és a végén a kakaóport. Mindezt robotgéppel keverem ki. Miután a piskóta kihűlt kitekerem, a krém felét egyenletesen elkenem a belső felén, visszatekerem, és a külső felét is megkenem a maradék krémmel. 3-4 óra hűtő, és lehet enni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0