Csokikrémes, burgonyás derelye a Főételek kategóriában
Elkészítés
1. lépés
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és puhára főzzük.
2. lépés
Áttörjük át burgonyanyomóval, majd alaposan összedolgozzuk a 30 dkg liszttel és a csipet sóval úgy, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.
3. lépés
Ezután vékonyra kinyújtjuk és a lap felénél egymástól egyenlő távolságra teszünk egy-egy csokikockát, majd ráhajtjuk a lap másik felét. Lenyomkodjuk alaposan a töltelékek széléit, majd derelyevágóval felvágjuk a tésztát. Ajánlatos kicsit megszórni liszttel, hogy ne ragadjanak össze.
4. lépés
Enyhén sós vízben kifőzzük. A zsemlemorzsát megpirítjuk olajjal. Ha kész, akkor 2-3 evőkanál cukorral összedolgozzuk, végül beleforgatjuk a kifőtt derelyéket.