1. lépés
A sütőt előmelegítjük, a tepsit kikenjük Ramával. A meggyet szűrőben lecsepegtetjük. A tésztához a Ramát, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és ezt is hozzákeverjük. A tészta felét a tepsibe simítjuk. A másik felét elkeverjük a tejjel és a kakaóporral. Egyenletesen elsimítjuk a világos tésztán. Elosztjuk rajta a meggyet. A sütőben 175 fokon, légkeverésnél 160 fokon 40 percig sütjük, majd kihűtjük. Közben a pudingport kikeverjük 1 dl tejjel és a cukorral. A maradék tejet megmelegítjük, belekeverjük a pudingport, a csomagolás utasítása szerint megfőzzük, és kihűtjük. A porcukrot, a tojáslikőrt és a keserű mandula-olajat belekeverjük. A kihűlt süteményre simítjuk a pudingkrémet, és 1 órára hűtőbe tesszük. A csokoládémázhoz a Ramát és a csokoládékat kis darabokra törjük, és vízfürdőn, állandóan kevergetve megolvasztjuk. Kicsit kihűtjük, és egyenletesen bevonjuk vele a süteményt. A krém és a csokoládémáz lehetőleg ne keveredjen egymással. Villával hullámvonalakat húzunk a csokoládémázba, majd dermedni hagyjuk. A süteményt meghintjük kakaóporral.
Hozzászólások