Csokihercegnő
Csokihercegnő
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A csokikrémhez

    • tejcsoki - 300 gramm
    • tej - 1.25 dl
    • kristálycukor - 40 gramm
    • tojássárgája - 4 darab
    • étcsoki - 75 gramm
    • tejszín - 1 dl

    A piskótához

    • keserű kakaó - 50 gramm
    • kristálycukor - 90 gramm
    • tojás - 7 darab
    • finomliszt - 135 gramm

    Elkészítés:

    1. Egy tálban összeszitáljuk a lisztet és a kakaót, majd félretesszük. 4 egész tojást, és a 3 tojássárgát habverővel összedolgozunk, amíg sűrű krém lesz belőle. A cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd váltakozva beleforgatjuk a tojássárgás masszába a lisztes keveréket, és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, magassága körülbelül 1,5 cm legyen. 180 fokon, előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Miután kihűlt, négy egyforma téglalapot vágunk belőle. Közben elkészítjük a krémet: nagy lyukú reszelőn lereszeljük a tejcsokit, az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk. Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, felforraljuk a tejet egy lábasban, és levesszük a tűzhelyről. A tej felét folyamatosan keverve, óvatosan hozzáadjuk a tojásos masszához, majd a másik felét is beledolgozzuk, és visszahúzzuk a tűzhelyre. Hozzáadjuk a tej, és étcsokit, amikor kihűlt, a keményre felvert tejszínt is vigyázva belekeverjük. A krémet teljesen lehűtjük, fagyasztóba tesszük 20 percre, amíg a massza sűrű lesz. Elkenjük a piskótalapon, majd lefedjük egy másikkal. Tetejére kakaóport szitálunk, és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Ugyanígy járunk el a másik két piskótalappal is.