Feltöltve:

Csokihabos kocka

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

mandulalikőr4 evőkanál
zselatin5 lap
tejszín4 dl
étcsokoládé20 dekagramm
sárgabarackbefőtt1 pohár
mandula15 dekagramm
reszelt citromhéj1 kevés
porcukor20 dekagramm
1 csipetnyi
tojás8 darab

Elkészítés

1. lépés

Két tojást szétválasztunk. A sárgáját félretesszük, a fehérjét kemény habbá verjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, és beleszórunk
15 dkg cukrot. Belekeverjük a megdarált mandulát meg a reszelt citromhéjat, és a masszát kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett, 20x30 cm-es tepsibe töltjük. Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 30 percig sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni. A befőttet alaposan lecsepegtetjük. A csokoládéból 5 dkg-ot darabokra tördelünk, és forró vízfürdőn felolvasztjuk. A tésztát megkenjük a csokoládéval, és kirakjuk a kisebb kockákra vágott barackokkal. A maradék csokoládét is felolvasztjuk, a zselatint hideg vízbe áztatjuk. 6 tojásfehérjét kemény habbá verünk. A 8 tojássárgát a maradék porcukorral habosra keverjük. A feloldott zselatint a likőrhöz keverjük. Az olvasztott csokoládét, a zselatint, a tojáshabot, meg a kemény habbá vert tejszínt óvatosan a cukros masszához keverjük, majd a krémet a barackrétegre simítjuk. A tortát 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megdermedjen. Tálalás előtt vágott mandulával, csokoládéforgáccsal díszítjük, majd kockákra vágjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem