Feltöltve:

Csodálatos karácsonyi csokis-kókuszos muffin

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tej2 dl
Ráma15 dekagramm
olaj5 evőkanál
liszt70 dekagramm
doboz tejföl1 kis
őrölt fahéj2 evőkanál
durvára tört mandula3 evőkanál
sütőpor2 csomag
vaníliás cukor2 csomag
cukor8 evőkanál
tojás3 darab

Ami kell még

muffin sütőpapírforma1 csokor
muffin sütőforma1 darab

Töltelék

tábla étcsokoládé1 nagy
őrölt szegfűszeg2 teáskanál
kókuszreszelék12 teáskanál
kókusz húsának a fele1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Egy kissé bonyolultnak tűnhet, de aki egyszer megcsinálja az rájön hogy ez egy egyszerű és könnyen elkészíthető recept. Elsőnek a kókuszt kell felbontani. A kókuszdió felbontása nem ördöngösség, pusztán egy kókuszdiónyitóvá avanzsált húsvágó bárd szükségeltetik hozzá. Először is csorgassuk ki a kókuszvizet. A csúcsos végén található három pont valamelyikét egy éles, hegyes tárggyal (százas szög) kibökjük és kifolyatjuk a levet, praktikusan a szánkba, vagy egy pohárba. Vegyük kézbe a diót és sózzunk rá nagyot a csonthéj 3 varratára merőlegesen, a bárd fokával, (ez nagyon fontos, mert könnyen lecsúszik és elvághatjuk a kezünket, ami elég súlyos is lehet). Ha nem adja meg magát, még párszor rácsaphatunk, amíg fel nem hasad a csonthéj. A kókuszhúst késsel, vagy kanállal pattinthatjuk ki a héjból (a barna belső héjtól nem kell megijedni, nyugodtan megehető). A hús felét fogjuk és apróra vágjuk. Célszerű elsőnek vékony csíkokra, majd úgy aprítani, mivel elég kemény a hús. Ezt egyenlőre tegyük félre már csak a töltelék végén fog kelleni. A tészta elkészítése: a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjt és a mandulát összekeverjük, hogy jól elkeveredjenek egymással. A Ramát mikrohullámú sütőben megolvasztjuk egy bögrében, majd ráöntjük az egészet. Erre megy a 3 tojás és a tejföl, a tej és az olaj. Ezután alaposan keverjük össze, (én ennél a résznél robotgépet szoktam használni mivel sokkal alaposabb és gyorsabb). A töltelék: gőz felett fogjuk a csokit és megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az egyik kiskanál szegfűszeget és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a másik evőkanál szegfűszeget és szintén alaposan elkeverjük. Azután hozzáadjuk a már apróra vágott kókusz húsát. Az egész tölteléket hagyjuk gőz felett, mivel így is eléggé össze fog állni és nehéz lesz szedni belőle. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A sütőforma belsejét Ramával kikenjük, majd belehelyezzük a papírformákat. A papírformák belsejébe rakunk egy-egy evőkanál tésztát. Erre tegyünk egy kiskanál kókuszreszeléket, majd a csokis tölteléket. Ezt fedjük be még egy evőkanál tésztával. Tegyük a sütőbe és 20-25 perc múlva készen is van.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1