Csoda mákos-diós
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 50 dekagramm
    • Rama sütőmargarin - 25 dekagramm
    • tejföl - 17.5 dekagramm
    • tojássárgája - 4 darab
    • porcukor - 1 evőkanál
    • ecet - 2 evőkanál
    • só - csipetnyi

    A töltelékhez

    • tojásfehérje - 4 darab
    • porcukor - 25 dekagramm
    • darált dió - 12 dekagramm
    • darált mák - 12 dekagramm

    A tészta kenéséhez

    • olvasztott Rama - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot egyenként az olvasztott langyos margarinnal lekenjük és feltekerjük,mint a bejglit. Folpackba csomagoljuk a rudakat és egy éjszakán át hagyjuk pihenni a hűtőben.
    2. Másnap enyhén lisztezett munkalapon mindegyik rudat 10 darabba szeljük és téglalap alakúra sodorjuk.
    3. A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, a habot megfelezzük. Az egyik felébe diót, a másik részébe mákot keverünk. Az téglalapok alsó felére kenünk a töltelékből, felcsavarjuk,de nem szorosan,mert kireped!
    4. Sütőpapírral ellátott tepsire sorakoztatjuk és 180 fokon világosra sütjük.Attól csoda diós-mákos a neve,hát a tésztájától,persze a tölteléktől is ,mert amikor beleharapunk,csak úgy omlik,roppan,elolvad az ember szájában.