liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
Rama sütőmargarin | 25 dekagramm | |
tejföl | 17.5 dekagramm | |
tojássárgája | 4 darab | |
porcukor | 1 evőkanál | |
ecet | 2 evőkanál | |
só |
tojásfehérje | 4 darab |
---|---|
porcukor | 25 dekagramm |
darált dió | 12 dekagramm |
darált mák | 12 dekagramm |
olvasztott Rama | 10 dekagramm |
---|
Csoda mákos-diós recept.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk.
Téglalap alakúra nyújtjuk.
Minden lapot egyenként az olvasztott langyos margarinnal lekenjük és feltekerjük,mint a bejglit.
Folpackba csomagoljuk a rudakat és egy éjszakán át hagyjuk pihenni a hűtőben.
Másnap enyhén lisztezett munkalapon mindegyik rudat 10 darabba szeljük és téglalap alakúra sodorjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, a habot megfelezzük. Az egyik felébe diót, a másik részébe mákot keverünk.
Az téglalapok alsó felére kenünk a töltelékből, felcsavarjuk,de nem szorosan,mert kireped!
Sütőpapírral ellátott tepsire sorakoztatjuk és 180 fokon világosra sütjük.
Attól csoda diós-mákos a neve,hát a tésztájától,persze a tölteléktől is ,mert amikor beleharapunk,csak úgy omlik,roppan,elolvad az ember szájában.