Feltöltve:

Csőben sült zöldség besamellel

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

karfiol250 gramm
Knorr Tyúkhúsleveskocka2 darab
tej2 darab
liszt1 evőkanál
brokkoli250 gramm
reszelt sajt10 dekagramm
Rama sütőmargarin2 evőkanál
kis sárgarépa150 gramm

Elkészítés

1. lépés

A répát szeleteljük fel, a karfiolt és a brokkolit szedjük rózsáira.

2. lépés

Készítsünk alaplevet 4 pohár vízzel és a Knorr Tyúkhúsleves kockával. Dobjuk az alaplébe a répát, főzzük 2 percig, ezután adjuk hozzá a karfiolt, a végén a brokkolit is. Az egészet főzzük még 3 percig.

3. lépés

Öntsük le a vizet és tegyük át a zöldséget egy tűzálló tálba.

4. lépés

Készítsünk besamel mártást:olvaszd fel a margarint egy lábosban, adjuk hozzá a lisztet, keverjük el, és pirítsuk aranyszínűre. Ezután vegyük le a lábost a tűzről, öntsünk bele tejet és keverjük egész idő alatt, nehogy csomós legyen.

5. lépés

Tegyük a lábost kis lángra és főzzük, gyakran kevergetve, míg a mártás besűrűsödik. Fűszerezzük sóval, borssal ill. őrölt szerecsendióval.

6. lépés

Öntsük le a zöldséget a mártással, szórjuk meg durvára reszelt sajttal és süssük 30 percig 180 fokra melegített sütőben. Forró előételként tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem