Csőben sült spenótos hal
Csőben sült spenótos hal
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fagyasztott leveles spenót - 20 dekagramm
  • Rama Classic - 10 dekagramm
  • aprított fokhagyma gerezd - 2 darab
  • tejszín - 2 dl
  • Knorr Sajtszósz alap - 1 csomag
  • reszelt trappista sajt - 10 dekagramm
  • nagy paradicsom - 2 darab
  • fagyasztott tengeri halfilé - 60 dekagramm

Elkészítés:

  1. A paradicsomokat forrásban lévő vízbe dobjuk, 1 perc után kivesszük és jeges vízbe mártjuk. Lehúzzuk a héját és felszeleteljük.
  2. Egy tűzálló tálat kikenünk 8 dkg RAMA Margarinnal, beletesszük a halfilé felét, ízesítjük DELIKÁT8-cal, borssal. A következő réteg a zúzott fokhagymával elkevert, jól kinyomkodott spenótlevél és utána a paradicsomszeletek fele. A következő réteg a fűszerezett halfilé másik fele.
  3. Az Alapot elkeverjük a tejszínnel, a halra öntjük, rátesszük a paradicsomszeletek másik felét, megszórjuk reszelt sajttal és a tetejére morzsoljuk a maradék 2 dkg margarint.
  4. Előmelegített sütőben 200 °C-on sütjük 20 percig, míg szép aranyszínű lesz.