Csőben sült spárga sonkába tekerve
Csőben sült spárga sonkába tekerve
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • Knorr Carbonara spagetti alap - 1 csomag
  • tej - 2 dl
  • sonka - 8 szelet
  • spárga - 24 darab
  • reszelt sajt - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A spárgát tisztítsuk meg és bő sós vízben főzzük meg 2 perc alatt roppanósra. Majd azonnal hűtsük le jéghideg vízzel.
  2. Közben olvassuk fel a margarint egy lábasban futtassuk meg rajta gyorsan a Knorr alapot, majd öntsük fel tejjel. Keverjük simára és közepes lángon főzzük 4-5 percig időnként megkeverve.
  3. A spárgákat hármasával tekerjük be egy-egy sonkaszeletbe. Tegyük őket egy hőálló tálba. Öntsük le a carbonara szósszal, majd szórjuk meg a reszelt sajttal. Tegyük 190 fokos sütőbe és süssük készre kb. 10 perc alatt. Tálalhatjuk előételként, vagy akár köretként is.