Csirkeszárny saslik a Főételek kategóriában
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Keverjük össze a tasak nagyobbik felének a tartalmát olajjal és vízzel. Majd pácoljuk be vele a megtisztított csirkeszárnyakat. Tegyük a hűtőbe kb. 10 percre.
Keverjük el a tasak kisebbik felének a tartalmát egy pohár joghurtban. Tegyük a hűtőbe felhasználásig.
Húzzuk a csirkeszárnyakat az előre beáztatott fa nyársakra, vagy fém nyársakra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és tegyük rá a szárnyakat. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre.
Míg pihennek az elkészült szárnyak, készítsük el a salátát. Mossuk meg a paradicsomokat és kockázzuk fel őket. Hámozzuk meg és magozzuk ki az uborkákat, majd kockázzuk fel. A lilahagymát pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Keverjük össze a dresszinggel az összetevőket. Tálaljuk a saslikot a salátával, néhány római saláta levéllel és pirított pitával.