Feltöltve:

Csirkeszárny saslik

timer 45
mood Közepes
person 3 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

paradicsom2 darab
olaj4 evőkanál
citrom leve1 darab
joghurt1 darab
lilahagyma1 darab
Knorr Kebab Paprikás dresszinggel1 csomag
csirkeszárny12 darab
kígyóuborka200 gramm
pita3 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Keverjük össze a tasak nagyobbik felének a tartalmát olajjal és vízzel. Majd pácoljuk be vele a megtisztított csirkeszárnyakat. Tegyük a hűtőbe kb. 10 percre.

  2. 2. lépés

    Keverjük el a tasak kisebbik felének a tartalmát egy pohár joghurtban. Tegyük a hűtőbe felhasználásig.

  3. 3. lépés

    Húzzuk a csirkeszárnyakat az előre beáztatott fa nyársakra, vagy fém nyársakra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és tegyük rá a szárnyakat. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre.

  4. 4. lépés

    Míg pihennek az elkészült szárnyak, készítsük el a salátát. Mossuk meg a paradicsomokat és kockázzuk fel őket. Hámozzuk meg és magozzuk ki az uborkákat, majd kockázzuk fel. A lilahagymát pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Keverjük össze a dresszinggel az összetevőket. Tálaljuk a saslikot a salátával, néhány római saláta levéllel és pirított pitával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek