Csirkés pite (pie)
Csirkés pite (pie)
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A forma kikenéséhez

    • Ráma - 2 dekagramm

    A pie alaptésztához

    • finomliszt - 3 dl
    • Ráma - 15 dekagramm
    • só - 0.5 teáskanál
    • jéghideg víz - 2 evőkanál

    A töltelékhez

    • tejföl - 1.5 dl
    • natúr, tejszínes krémsajt - 10 dekagramm
    • csípős mustár - 0.5 teáskanál
    • ecetes torma - 0.5 evőkanál
    • kristálycukor - 1 teáskanál
    • csirkemell (vékony csíkokra vágva) - 20 dekagramm
    • kockákra vágott kígyóuborka - 1 darab
    • főtt zöldborsó és kukorica (konzervek is lehetnek) vegyesen - 1 marék
    • póréhagyma vékonyan felkarikázva - 1 darab
    • koktélparadicsom - 7 darab

    A nyújtáshoz

    • finomliszt - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tésztához a lisztet a hideg Ramával nagyon gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, megsózzuk, majd a vízzel tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután enyhén meglisztezett gyúrólapon kb. 30 centis kerek lappá nyújtjuk, hogy egy 26-27 centi átmérőjű, alacsony peremű, kikent formát kényelmesen kibélelhessük vele úgy, hogy pereme is legyen.
    2. A tésztát villával megszurkáljuk, nehogy sütés közben felpúposodjon. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) 8 perc alatt elősütjük.
    3. A töltelékhez a tejfölt a krémsajttal simára keverjük, a mustárral, a tormával és a cukorral ízesítjük. A húst, az uborkát, a lecsöpögtetett borsót és kukoricát, a gyűrűire szedett póréhagymát, az egészben hagyott vagy félbevágott koktélparadicsomot (a normál paradicsomot kockákra kell vágni) hozzáadjuk.
    4. Ezt a keveréket az elősütött tésztára halmozzuk, eligazgatjuk. Visszatoljuk a sütőbe, és 35-40 percig sütjük. Melegen, cikkekre vágva tálaljuk. Díszíthetjük apróra vágott kaporral és citromgerezdekkel és adhatunk hozzá nagy adag friss salátát is.