Csirkés-zöldséges nyársak
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 2 darab
  • oregánó - 1 teáskanál
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • olíva olaj - 100 milliliter
  • salott hagyma - 8 darab
  • cukkini - 1 darab
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • zöld kaliforniai paprika - 1 darab
  • bazsalikom - 0.5 csokor
  • worcestershire szósz - 1 evőkanál
  • nyárs a saslikhoz - 8 darab

Elkészítés:

  1. A csirkemell filét vágjuk hosszában félbe, majd a feleket 4 nagyobb darabra.
  2. A paprikákat vágjuk akkora darabokra, mint a csirkemell darabok. A salotta hagymát hámozzuk meg és vágjuk félbe, a cukkinit egy cm vastag karikákra.
  3. A Knorr kockát mozsárban törjük szét a fokhagymával, oregánoval és olíva olajjal, ill. a worchester szósszal együtt.
  4. Az egészet öntsük egy tálba, tegyük bele a zöldségeket, a húst és a felaprított zöldfűszereket. Alaposan keverjük át és legalább egy órán át marináljuk a hűtőben. (Közben a nyársakat áztassuk be vízbe, hogy sütéskor ne égjenek majd meg.)
  5. Ezután a nyársra a húst váltakozva fűzzük fel a piros és zöld paprikákkal, a cukkinivel és a hagymával.
  6. A nyársakat süssük meg serpenyőben, vagy grillezzük egy vastag grillapon. A megmaradt páclével öntözzük sütés közben. Tálaljuk a kedvenc köretünkkel, pl. sült krumplival és salátával.