Feltöltve:

Csirkés-zöldséges nyársak

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csirkemell filé2 darab
oregánó1 teáskanál
Knorr Tyúkhúsleveskocka1 darab
olíva olaj100 milliliter
salott hagyma8 darab
cukkini1 darab
piros kaliforniai paprika1 darab
zöld kaliforniai paprika1 darab
bazsalikom0.5 csokor
worcestershire szósz1 evőkanál
nyárs a saslikhoz8 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A csirkemell filét vágjuk hosszában félbe, majd a feleket 4 nagyobb darabra.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    A paprikákat vágjuk akkora darabokra, mint a csirkemell darabok. A salotta hagymát hámozzuk meg és vágjuk félbe, a cukkinit egy cm vastag karikákra.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A Knorr kockát mozsárban törjük szét a fokhagymával, oregánoval és olíva olajjal, ill. a worchester szósszal együtt.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Az egészet öntsük egy tálba, tegyük bele a zöldségeket, a húst és a felaprított zöldfűszereket. Alaposan keverjük át és legalább egy órán át marináljuk a hűtőben.
    (Közben a nyársakat áztassuk be vízbe, hogy sütéskor ne égjenek majd meg.)

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Ezután a nyársra a húst váltakozva fűzzük fel a piros és zöld paprikákkal, a cukkinivel és a hagymával.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    A nyársakat süssük meg serpenyőben, vagy grillezzük egy vastag grillapon. A megmaradt páclével öntözzük sütés közben. Tálaljuk a kedvenc köretünkkel, pl. sült krumplival és salátával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Csirke kebab salátával

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1

Csirkemell saslik kolbásszal

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csirkeszárny saslik

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 1

Barackos csirkesaslik

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kofta kebab Fatush salátával

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Kebab saláta

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 2