Csirkés tészta mascarponéval és aszalt paradicsommal a Főételek kategóriában
Tegyünk föl kb. 4 liter sós vizet főni a tésztának. Közben tisztítsuk meg az esetleges zsírtól a csirkecombokat és vágjuk őket kb. 2 cm-es kockákra.
Vágjuk a kenyér szeleteket nagyon apró kockára. Egy evőkanál forró olívaolajon 2 gerezd lereszelt fokhagyma hozzáadásával pirítsuk meg, majd tegyük félre.
Egy másik serpenyőben forrósítsunk föl 2 evőkanál olíva olajat. Adjuk hozzá a csirkecomb kockákat. Szórjuk meg csirkés delikáttal és pirítsuk kb. 5-6 percig. Adjunk hozzá 3 db fokhagymát lereszelve. Pirítsuk további 5 percig, míg meg nem pirul a csirkehús.
Ezalatt a lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát.
A csirkecombhoz adjuk a mascarponét és egy keveset a tészta főzővizéből. Adjuk hozzá a citrom lereszelt héját és a felének a levét. Keverjük el és forraljuk össze. Majd adjuk hozzá az apróra vágott aszalt paradicsomot és a bazsalikom levelek nagy részét.
A forró tésztával keverjük össze a tésztaragut és a pirított kenyér nagy részét. Tálaljuk melegen és szórjunk még a tetejére a pirított kenyérből és tegyünk rá pár db bazalikom levelet is.