Csirkés tészta a Főételek kategóriában
Egy méretes fazékba vizet teszünk forrni ,teszünk bele 3 kávéskanál sót , mikor forr belehelyezzük a tésztát( szarvacska , masni, kagyló), mikor már majdnem puha levesszük, és leszűrjük .
Míg fő a víz a vöröshagymát apró kockára vágjuk, félretesszük, a csirkemellt 1,5 cm kockára vagy 3 x 1.5 cm csíkra vágjuk.
Egy kb 5-6 cm magas tepsibe beletesszük a kanál margarint, és olíva olajat, mikor elolvadt, belehelyezzük a kockára vágott csirkemell húst, addig forgatjuk benne amíg át nem sült fehérre , mikor meg van egy tányérra kiszedjük .
Ebbe az olajos lébe beletesszük az apróra vágott vöröshagymát ,aranybarnára sütjük mielőtt kész belenyomjuk a foghagymát és kb 3 percig sütjük még .
Kis időre lehúzzuk a lángról és fűszerezzük. Visszahelyezzük a lángra felöntjük a főzőtejszínnel megkeverjük. Amikor már forr, az elősütött csirkemell húsokat visszahelyezzük ebbe a tejszínes lébe. Óvatosan kevergetjük Kb 5 percig , ezután beletesszük a majdnem megfőtt tésztát , 3 percig óvatos kevergetés után levesszük a lángról. Ha kész kis apróra vágott bazsalikommal is megszórjuk.