chili paprika | 1 darab |
---|---|
csirkemell filé | 500 gramm |
vöröshagyma | 1 darab |
citrom leve | 1 darab |
gerezd fokhagyma | 2 darab |
gyömbér | 3 cm |
sütőtök | 500 gramm |
koriander zöld | 1 csokor |
garam masala | 1 teáskanál |
curry fűszerkeverék | 2 teáskanál |
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez | 3 teáskanál |
doboz kókusztej | 1 darab |
Csirkés, sütőtökös curry a Főételek kategóriában
Tisztítsuk meg a csirkét és kockázzuk föl kb. 2 centis darabokra.
Egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk le a húskockákat. Szórjuk meg egy púpos kiskanál csirkés Delikáttal. Inkább csináljuk több részletben, de ne érjenek egymáshoz a húskockák, ne pároljuk, hanem pirítsuk őket. Tegyük félre felhasználásig.
Közben hámozzuk meg a tököt, magozzuk ki és vágjuk kockára. Hámozzuk meg és aprítsuk föl a vöröshagymát és a fokhagymát. A gyömbért hámozzuk meg és szeleteljük föl vékonyra.
A serpenyőben egy kevés olaj hozzáadásával pirítsuk üvegesre a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Adjuk hozzá a curry fűszerkeveréket és kevergetve pirítsuk további 3-4 percig.
Majd adjuk hozzá a sütőtök kockákat és keverjük el benne. Tegyük bele a kimagozott és feldarabol chili paprikát. Kicsit pirítsuk együtt még, majd öntsük föl a kókusztejjel. Adjunk hozzá 2 kiskanál csirkés Delikátot. Fedjük le és főzzük kb. 15 percig, míg a tök már majdnem puha.
Ezután adjuk hozzá a csirkekockákat és a garam masalát, amennyiben használjuk. (Garam masala fűszerkeveréket ma már a legtöbb áruházban kapunk. Ezt mindig a főzés vége felé használjuk.) Főzzük kis lángon további 7-8 percig.
A végén adjuk hozzá a citromlevet. Tálaljuk főtt rizzsel és frissen vágott korianderrel.