Csirkés sárgaborsóleves
Csirkés sárgaborsóleves
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 2 darab
  • majoránna - 1 csipetnyi
  • csirkehús - 500 gramm
  • bors - 1 csipetnyi
  • füstölt szalonna - 100 gramm
  • sárgaborsó - 200 gramm
  • Knorr Füstölthús-ízesítő kocka - 1 darab
  • babérlevél - 1 darab
  • gerezd fokhagyma - 3 darab
  • közepes hagyma - 2 darab
  • közepes burgonya - 4 darab
  • Knorr Zöldborsókrémleves bazsalikommal - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Áztassuk be a sárgaborsót 24 órára hideg vízbe.
  2. Öntsük le a húst, a zöldségeket és a szalonnát 2 l vízzel és forraljuk fel, majd szedjük le a habot.
  3. A krumplit vágjuk kockára. Adjuk az alapléhez a sárgaborsóval, a fűszerekkel és a Knorr Füstölthús ízesítő kockával együtt. Főzzük az egészet, míg a sárgaborsó tejesen megpuhul (esik szét)
  4. Ezután vegyük ki a húst és az összes zöldséget, vágjuk kockára és adjuk vissza a levesbe.
  5. Adjuk hozzá a Knorr Zöldborsókrémleves bazsalikommal, ami az ízét és az állagát javítja a levesnek. Még ízesíthetjük majoránnával és borssal is.