Csirkés rakott padlizsán
Csirkés rakott padlizsán
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 2 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 4 csipetnyi
  • cukkini - 1 darab
  • só - 2 csipetnyi
  • Főzőtejszín - 2 dl
  • padlizsán - 2 darab
  • fekete őrölt bors - 2 csipetnyi
  • reszelt szerecsendió - 2 csipetnyi
  • barna csiperkegomba - 500 gramm

Elkészítés:

  1. A gombát megmossuk, felszeleteljük apró szeletekre, felvágjuk a vöröshagymát, majd ezt a kettőt együtt kicsit megpároljuk kevés margarinon.
  2. Megmossuk a padlizsánt, a cukkinit. karikákra felszeleteljük, a tűzhelyre tesszük a serpenyőt, margarint forrósítunk benne, megsütjük a padlizsánokat, majd a cukkiniket. Miután az összes megsült szépen, akkor belehelyezzük egy a sütőtál aljába, egymást váltogatva.
  3. Miután ez megvolt, akkor a csirkemellet szeletekre vágjuk, megtöltjük a gombás-hagymás töltelékkel, feltekerjük a húst, és a már sütőtálban levő padlizsánra, cukkinire rátesszük. Majd miután megtelt a tál, megsózzuk, megborsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, végül petrezselyemmel megszórjuk, és főzőtejszínnel leöntjük.
  4. Alufóliával lefedjük, 170 fokon megsütjük, kb. 30 percig. Az alufóliát leszedjük kb. 10 perc után, hogy jól megsüljön minden.