víz | 125 milliliter |
---|---|
tojás | 2 darab |
Rama Classic | 5 evőkanál |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
liszt | 30 dekagramm |
metélőhagyma | 0.5 csokor |
só | 1 teáskanál |
Knorr Petrezselymes Ízbomba | 3 darab |
darált csirkemell | 500 gramm |
vöröshagymahagyma | 3 darab |
Csirkés pirog a Főételek kategóriában
Míg a tészta pihen,tisztítsuk meg és vágjuk nagyon apróra a hagymát. 2 evőkanál margarinon pirítsuk üvegesre egy serpenyőben, majd húzzuk le a tűzről. Adjuk hozzá a petrezselymes ízbombát és keverjük el benne. Hagyjuk hűlni.
Ha már nem forró a hagyma, akkor dolgozzuk el a darált hússal.
A lisztből, tojásból, vízzből és egy kis kanál sóval gyúrjunk tésztát. Hagyjuk 30 percet pihenni a hűtőben.
Ha már pihent eleget a tészta, akkor egy belisztezett vágódeszkán nyújtsuk ki vékonyra. Egy kerek formával (pl. egy pohár aljával) vágunk ki korongokat a tésztából.Mindegyik közepére helyezzünk a töltelékből. Hajtsuk félbe és az ujjunkkal, vagy egy villával nyomkodjuk be a tésztát, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A pirogokat főzzük ki bő forrásban lévő sós vízben, kb 10-15 percig, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.
Olvasztott margarinnal, vagy vajjal leöntve és felaprított metélőhagymával tálaljuk.
Tipp: Sütőben is elkészíthetjük a pirogokat, akkor kenjük meg őket sütés előtt tojással.