Csirkés mogyorós körtesaláta
Csirkés mogyorós körtesaláta
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 200 gramm
  • natúr joghurt - 200 gramm
  • petrezselyemzöld - 1 csomag
  • Knorr Kapros Salátaöntet por - 1 darab
  • kék sajt - 200 gramm
  • körte - 2 darab
  • aszalt füge - 50 gramm
  • magos kenyér szelet - 4 darab
  • mogyoró - 150 gramm
  • aszalt sárgabarack - 100 gramm

Elkészítés:

  1. Reszeljük le a fokhagymát és keverjük el 100 g joghurtban. Pácoljuk a húst ebbe a fokhagymás joghurtba és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
  2. Süssük meg a húst kevés olajon, és vágjuk csíkokra.
  3. Hámozzuk meg a körtét, vágjuk ki a magjait, majd szeleteljük fel. Csepegtessük le citromlével. Vágjuk nagyon apróra a mogyorót, fügét és sárgabarackot. A sajtot daraboljuk szét.
  4. A maradék joghurthoz adjuk hozzá a salátaöntet alapot. Keverjük össze alaposan, majd öntsük a többi hozzávalóhoz.
  5. Tálaljuk magvas kenyérrel és díszítsük petrezselyemmel.