Feltöltve:

Csirkés-kolbászos jambalaya

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

petrezselyem zöld1 csokor
paradicsom2 darab
Knorr Tyúkhúsleveskocka1 darab
olaj2 evőkanál
babérlevél2 darab
füstölt kolbász12 dekagramm
hagyma1 darab
hosszúszemű rizs25 dekagramm
piros kaliforniai paprika1 darab
csirkecomb filé40 dekagramm
cajun fűszerkeverék2 teáskanál

Csirkés-kolbászos jambalaya a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A csirkehúst vágjuk kockára és forró olajon egy mély serpenyőben, vagy egy lábosban pirítsuk meg. Közben enyhén sózzuk. Ha kész, vegyük ki egy szűrőkanállal és tegyük félre.

2. lépés

Ezalatt vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát. A paprikát kockázzuk fel. A paradicsomot forrázzuk le és hámozzuk meg.

3. lépés

A serpenyőben a maradék zsiradékon pirítsuk meg a hagymát 2-3 perc alatt. Ha szükséges, adjunk hozzá még zsiradékot.

4. lépés

Ezután adjuk hozzá a babérlevelet, a fokhagymát, a paprikát, a nagyobb darabokra vágott paradicsomot és a vastagabb karikákra vágott kolbászt. Pirítsuk további 1-2 percig.

5. lépés

Eztán adjuk hozzá a cajun fűszerkeveréket és forgassuk jól át a zöldségeket és a húst.

6. lépés

Majd adjuk hozzá a rizst és öntsük föl kb. 6-7 dl forró vízzel.Adjuk hozzá a Knorr-kockát. Hozzuk forrásba, keverjük jól el és fedjük le. Vegyük le a lángot kicsire. Főzzük készre kb. 15-20 perc alatt. Tálaláskor szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem