Feltöltve:

Csirkés, gombás rizottó

timer 45
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma1 darab
gomba150 gramm
csirkemell filé2 darab
parmezán100 gramm
friss petrezselyem zöld
Knorr Csirkehúsleves-kocka2 darab
rizottó rizs250 gramm
száraz fehér bor200 milliliter
frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Hámozzuk meg és aprítsuk föl a hagymát. Mossuk meg és szeleteljük fel a gombát. Kockázzuk fel a csirkét. Reszeljük le a sajtot. Vágjuk finomra a petrezselyem zöld felét. Oldjuk fel a Knorr-kockákat egy liter vízben. Forraljuk föl, majd tartsuk gyöngyözőn. Pirítsuk meg a csirkét 2 ek margarinon, majd vegyük ki a lábasból.

  2. 2. lépés

    Tegyük a gombát a lábosba még egy ek margarinnal. Pirítsuk aranybarnára. Tegyük a húshoz. A visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg a hagymát. Majd adjuk hozzá a rizst és pirítsuk üvegesre. Öntsük hozzá a bort, forraljuk el belőle az alkoholt.

  3. 3. lépés

    Kezdjük el adagonként hozzáönteni a levest. Mindig akkor adjuk hozzá a következő merőkanálnyit, amikor az előzőt már fölvette a rizs. A végén keverjük hozzá a húst és a gombát. A jó rizottó krémes kívülről, de belül még enyhén roppanósak a rizsszemek. Keverjük hozzá a parmezánt és a finomra vágott petrezselyem zöldet. Tálaláskor szórjuk meg a maradék sajttal és petrezselyem zölddel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek