Csirkés-gombás bolognai penne
Csirkés-gombás bolognai penne
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • csirkemell filé - 4 darab
  • tej - 500 milliliter
  • hagyma - 1 darab
  • gomba - 250 gramm
  • margarin - 2 evőkanál
  • reszelt sajt - 100 gramm
  • penne tészta - 300 gramm

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a pennét a csomagolásán leírtak szerint. Szűrjük le és tegyük félre. Ezalatt vágjuk a húst csíkokra, szeleteljük fel a gombát, aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát.
  2. Forrósítsunk föl 1 evőkanál margarint., pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, de vigyázva, ne égessük meg! Adjuk hozzá a gombát, és pirítsuk kb. 5 percig. Majd vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.
  3. Adjunk még egy evőkanál margarint a serpenyőbe, forrósítsuk fel és pirítsuk meg rajta a csirkemell csíkokat kb. 5-7 perc alatt.
  4. Adjuk hozzá a Bolognai alapot és a fél liter tejet. Keverjük jól össze.
  5. Rakjuk vissza a serpenyőbe a gombát és hozzuk forrásba. Főzzük kb. 5 percig közepes lángon.
  6. Adjuk hozzá a tésztát, a felaprított petrezselyem zöldet főzzük további 2 percig, míg átmelegszik az egész.