Csirkés-gombás bolognai penne a Főételek kategóriában
Főzzük meg a pennét a csomagolásán leírtak szerint. Szűrjük le és tegyük félre. Ezalatt vágjuk a húst csíkokra, szeleteljük fel a gombát, aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát.
Forrósítsunk föl 1 evőkanál margarint., pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, de vigyázva, ne égessük meg! Adjuk hozzá a gombát, és pirítsuk kb. 5 percig. Majd vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.
Adjunk még egy evőkanál margarint a serpenyőbe, forrósítsuk fel és pirítsuk meg rajta a csirkemell csíkokat kb. 5-7 perc alatt.
Adjuk hozzá a Bolognai alapot és a fél liter tejet. Keverjük jól össze.
Rakjuk vissza a serpenyőbe a gombát és hozzuk forrásba. Főzzük kb. 5 percig közepes lángon.
Adjuk hozzá a tésztát, a felaprított petrezselyem zöldet főzzük további 2 percig, míg átmelegszik az egész.