csirkemell filé | 80 dekagramm |
---|---|
vöröshagyma | 1 darab |
kókuszreszelék | 5 dekagramm |
gyömbér | 1 darab |
Főzőtejszín | 1 dl |
fehérbor | 1 dl |
alaplé | 2 dl |
ananász | 1 darab |
Csirkés curry a Főételek kategóriában
A csirkemellfilét csíkokra vágjuk és sós lisztben átforgatjuk, hogy minden csíkot bevonjon a keverék. Ezután kevés olajon a húst átpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből.
A visszamaradt olajon (ha kell még, öntünk hozzá egy keveset) megpirítjuk a vöröshagymát, belereszeljük a gyömbért és hozzáadjuk az ananászt, majd a keveréket szintén hagyjuk pirulni. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a curryport is.
Ha kellően megpirult, hozzáadjuk a fehérbort, hagyjuk elpárologni az alkoholtartalmát, felöntjük alaplével, tejszínnel és hagyjuk sűrűsödni. A legvégén visszatesszük a megsütött húst és azzal is átforgatjuk.