Feltöltve:

Csirkeraguleves zöldbabbal és tárkonnyal

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csirkemell filé30 dekagramm
sárgarépa2 darab
vöröshagyma1 darab
zöldbab20 dekagramm
fokhagymagerezd3 darab
fehérrépa2 darab
tejszín2 dl
zeller1 darab
tárkony1 evőkanál
kacsazsír1 evőkanál
burgonyakeményítő1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Egy fazékban kacsazsíron megdinszteljük a vöröshagymát apróra vágva, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.

2. lépés

Mikor a hús szépen megpirult, hozzáadjuk a zöldbabot, az aprított fohagymát és az egyformára vágott zöldségeket.
Meghintjük őrölt köménnyel és a tárkonnyal.

3. lépés

Rövid ideig dinszteljük a zsíron, majd felöntjük vízzel, és lassú tűzön főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek, és megfő a csirkehús.

4. lépés

Mikor minden kellően megfőtt, megkóstoljuk, és ha szükséges ízesítjük sóval, borssal.

5. lépés

Ekkor a tejszínnel elkeverjük a burgonyakeményítőt, hozzámerünk egy merőkanálnyi levet a forró levesből, hogy kiegyenlítsük a hőkülönbséget, és így besűrítjük a levest.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem