Csirkeraguleves burgonygombóccal
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • burgonya - 3 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • tejszín - 200 milliliter
  • citrom - 1 darab

Elkészítés:

  1. A combokat kifilézzük, a húst kisebb darabokra felkockázzuk. Én a csontokat is belefőztem a levesbe, finom ízt ad neki. A vöröshagymát finomra vágjuk és megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Mikor a hagymák már üvegesre pirultak, hozzáadjuk a felkockázott húst (és a csontokat), majd magasabb hőfokon kicsit lepirítjuk. A zellert és a karalábét felkockázzuk, a répákat pedig felkarikázzuk. A zeller zöldet és a nagy csokor petrezselymet alaposan megmossuk és összekötözzük.
  2. Mikor a hús már kifehéredett, hozzáadjuk a zöldségeket és pár percig együtt pirítjuk. Felöntjük vízzel és beletesszük az összekötözött zöldség zöldeket. Alaposan sózzuk, borsozzuk.
  3. Közben elkészítjük a burgonyagombócot: a burgonyát sós vízben héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és villával áttörjük. Hozzáadjuk a Rama margarint és kicsit hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, a liszttel és a tojással alaposan összedolgozzuk, sóval ízesítjük. Mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, vizes kézzel kis gombócokat formázunk és a levesbe tesszük őket, majd kb. 5-6 percig főzzük.
  4. Amíg a gombócok megfőnek, addig elkészítjük a habarást. A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk és 1-2 perc alatt összeforraljuk. Elzárjuk alatta a lángot, majd belefacsarunk 1 citromlevet.