Csirkeraguleves burgonyagombóccal
Csirkeraguleves burgonyagombóccal
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • sárgarépa - 4 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • burgonya - 3 darab
  • liszt - 2 evőkanál
  • fehérrépa - 2 darab
  • tejszín - 200 milliliter
  • citrom - 1 darab
  • csirkecomb - 70 dekagramm
  • karalábé - 1 darab
  • libazsír - 2 evőkanál
  • zellegumó - 1 darab

Elkészítés:

  1. A combokat kifilézzük, a húst kisebb darabokra felkockázzuk. A vöröshagymát finomra vágjuk és a zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Mikor a hagymák már üvegesre pirultak, hozzáadjuk a felkockázott húst, és a csontokat, majd magasabb hőfokon kicsit lepirítjuk.
  2. A zellert és a karalábét felkockázzuk, a répákat pedig felkarikázzuk. A zeller-zöldet és a nagy csokor petrezselymet alaposan megmossuk és összekötözzük. Mikor a hús már kifehéredett, hozzáadjuk a zöldségeket és pár percig együtt pirítjuk.
  3. Felöntjük vízzel és beletesszük az összekötözött zöldség zöldeket. Alaposan sózzuk, borsozzuk.
  4. Közben elkészítjük a burgonyagombócot: a burgonyát sós vízben héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és villával áttörjük. Hozzáadjuk a Rama margarint és kicsit hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, a liszttel és a tojással alaposan összedolgozzuk, majd sóval ízesítjük. Mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, vizes kézzel kis gombócokat formázunk és a levesbe tesszük őket. Kb. 5-6 percig főzzük.
  5. Míg a gombócok megfőnek, addig elkészítjük a habarást. A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
  6. Hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk és 1-2 perc alatt összeforraljuk. Elzárjuk alatta a lángot és belefacsarjuk a citrom levét.