Rama Vajas Íz | 5 dekagramm |
---|---|
sárgarépa | 4 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
tojás | 1 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
fokhagymagerezd | 2 darab |
burgonya | 3 darab |
liszt | 2 evőkanál |
fehérrépa | 2 darab |
tejszín | 200 milliliter |
citrom | 1 darab |
csirkecomb | 70 dekagramm |
karalábé | 1 darab |
libazsír | 2 evőkanál |
zellegumó | 1 darab |
Csirkeraguleves burgonyagombóccal a Levesek kategóriában
A combokat kifilézzük, a húst kisebb darabokra felkockázzuk. A vöröshagymát finomra vágjuk és a zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Mikor a hagymák már üvegesre pirultak, hozzáadjuk a felkockázott húst, és a csontokat, majd magasabb hőfokon kicsit lepirítjuk.
A zellert és a karalábét felkockázzuk, a répákat pedig felkarikázzuk. A zeller-zöldet és a nagy csokor petrezselymet alaposan megmossuk és összekötözzük. Mikor a hús már kifehéredett, hozzáadjuk a zöldségeket és pár percig együtt pirítjuk.
Felöntjük vízzel és beletesszük az összekötözött zöldség zöldeket. Alaposan sózzuk, borsozzuk.
Közben elkészítjük a burgonyagombócot: a burgonyát sós vízben héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és villával áttörjük. Hozzáadjuk a Rama margarint és kicsit hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, a liszttel és a tojással alaposan összedolgozzuk, majd sóval ízesítjük. Mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, vizes kézzel kis gombócokat formázunk és a levesbe tesszük őket. Kb. 5-6 percig főzzük.
Míg a gombócok megfőnek, addig elkészítjük a habarást. A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
Hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk és 1-2 perc alatt összeforraljuk. Elzárjuk alatta a lángot és belefacsarjuk a citrom levét.