Csirkeragu édesköménnyel és paradicsommal
Csirkeragu édesköménnyel és paradicsommal
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • csirkemell filé - 600 gramm
  • olíva olaj - 1 evőkanál
  • forró víz - 150 milliliter
  • gerezd fokhagyma - 1 darab
  • édeskömény - 1 darab
  • Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez - 3 teáskanál
  • doboz hámozott paradicsom konzerv - 1 darab
  • újburgonya - 500 gramm

Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg a csirkemell filéket és vágjuk őket 2-3 cm-es kockára. Az édesköménynek vágjuk le a zöld leveleit és tegyük félre. A gumót vágjuk negyedekre és a kemény, fás "torzsáját" vágjuk ki, a többi részét pedig szeleteljük fel. A fokhagymát aprítsuk fel.
  2. A csirkemell kockákat pirítsuk meg forró olíva olajon egy serpenyőben. Szúrjuk meg 1 kiskanál csirkés Delikáttal. Ha megpirultak, tegyük félre őket.
  3. Mialatt pirul a csirke, hámozzuk meg a a burgonyát, vágjuk nagyobb darabokra, majd tegyük vízbe őket.
  4. Ha megpirult a csirke, akkor ugyanabban a serpenyőben pirítsuk meg az édesköményt és a fokhagymát.
  5. Erre tegyük rá a krumplit, majd öntsük rá a paradicsom konzervet (ha egészek a paradicsomok, akkor törjük át őket). Öntsük föl még kb. másfél dl forró vízzel és ízesítsük 2 kiskanál csirkés Delikáttal. Fedjük le a serpenyőt és rotyogtassuk kb. 10 percig.
  6. Ezután tegyük rá a csirkemell kockákat is és pároljuk további 10 percig, míg a krumpli megfő. A legvégén szórjuk meg a felaprított zöld édeskömény levélkékkel és friss petrezselyem zölddel. Tálaljuk ropogós héjú friss kenyérrel.