Csirkepörkölt, tésztával, házi savanyúsággal
Csirkepörkölt, tésztával, házi savanyúsággal
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • sárgarépa - 2 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • bors - 2 csipetnyi
  • savanyúkáposzta - 1 kilogramm
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • csirkecomb - 1 kilogramm
  • pirospaprika - 2 teáskanál
  • fokhagymapor - 1 teáskanál
  • csőtészta - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A hagymákat felaprítjuk és kevés olajon megpirítjuk. Pirospaprikát hozzákeverünk, majd ezután a jól megmosott combokat beletesszük és felöntjük 3 dl vízzel. Ezután a többi fűszerrel ízesítjük. Lefedjük fedővel és addig főzzük amíg meg nem puhul a hús, persze folyamatosan pótoljuk a vízzel.
  2. Amíg fől a pörköltünk, addig megfőzzük a tésztát sós, olajos vízben.
  3. Köretként pedig a jól bevált savanyúság: a répát és a hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, majd a jól megmosott káposztával összekeverjük. Lehet ízesíteni egy pici borssal, delikáttal, pirospaprikával.