Csirkepörkölt nokedlivel
Csirkepörkölt nokedlivel
  • timer150 perc
  • moodKözepes
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • tojás - 2 darab
  • csirke - 1 darab
  • liszt - 40 dekagramm
  • paprika - 2 darab
  • pirospaprika - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A csirkét megmossuk és összedaraboljuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és egy lábasban aranysárgára pirítjuk. Beletesszük a fűszerpaprikát kicsit megpirítjuk, majd beletesszük a csirkedarabokat, kicsit pároljuk, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, együtt kicsit pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel hogy ellepje.
  3. Fűszerezzük, ízlés szerinti mennyiségű só, bors, kömény, ételízesítő hozzáadásával.
  4. Körülbelül 2 órán át puhára főzzük.
  5. Elkészítjük a nokedlit: Egy nagy fazékba felteszünk vizet forrni, adunk hozzá egy kis kanál sót. Egy tálba elkészítjük a tésztát, a lisztet a tojással és 2 dl vízzel, sóval jól elkeverjük fakanál segítségével, ha szükséges még vizet teszünk hozzá, amennyit a liszt felvesz, de ne legyen lágy!
  6. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval, közben gyakran megkeverjük.
  7. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére a tészta megfőtt. Leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.