Feltöltve:

Csirkepörkölt

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

egész csirke1.5 kilogramm
nagy vöröshagyma2 darab
paradicsom1 darab
zöldpaprika1 darab
olaj3 evőkanál
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez4 teáskanál
fűszerpaprika2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A csirkét vágjuk nagyobb darabokra: combok, szárnyak, a mellet 4 db-ba, a hátat 2 db-ba.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Mossuk meg alaposan, majd jól csepegtessük le, szórjuk meg Csirkés Delikát Ételízesítővel, tegyük félre pár percre.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A vöröshagymát vágjuk finomra és forró olajon először nagy lángon, majd amikor kezd színesedni, takaréklángon, kevergetve pirítsuk, pároljuk, legalább 8-10 percig, hogy jól megpuhuljon. A tűzről húzzuk félre, szórjuk meg a fűszerpaprikával.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Tegyük rá a csirkedarabokat, és nagy lángon süssük kicsit körbe, 1-2 perc alatt, állandóan kevergetve. (Ha kellő figyelemmel kevergetjük, a paprika nem fog megégni, sőt intenzívebb lesz az íze. A hideg csirkehús lehűti annyira a lábost, hogy a paprika ne égjen, keseredjen meg.)

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Adjuk hozzá a felaprított paradicsomot és zöldpaprikát.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    Öntsük fel 4 dl hideg vízzel, majd alacsony lángon, félig lefedve főzzük 40-45 percig. Kóstolás után, szükség szerint, utóízesítsünk kevés sóval. Tálaljuk galuskával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem

timer 25"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem