egész csirke | 1.5 kilogramm |
nagy vöröshagyma | 2 darab |
paradicsom | 1 darab |
zöldpaprika | 1 darab |
olaj | 3 evőkanál |
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez | 4 teáskanál |
fűszerpaprika | 2 evőkanál |
A csirkét vágjuk nagyobb darabokra: combok, szárnyak, a mellet 4 db-ba, a hátat 2 db-ba.
Mossuk meg alaposan, majd jól csepegtessük le, szórjuk meg Csirkés Delikát Ételízesítővel, tegyük félre pár percre.
A vöröshagymát vágjuk finomra és forró olajon először nagy lángon, majd amikor kezd színesedni, takaréklángon, kevergetve pirítsuk, pároljuk, legalább 8-10 percig, hogy jól megpuhuljon. A tűzről húzzuk félre, szórjuk meg a fűszerpaprikával.
Tegyük rá a csirkedarabokat, és nagy lángon süssük kicsit körbe, 1-2 perc alatt, állandóan kevergetve. (Ha kellő figyelemmel kevergetjük, a paprika nem fog megégni, sőt intenzívebb lesz az íze. A hideg csirkehús lehűti annyira a lábost, hogy a paprika ne égjen, keseredjen meg.)
Adjuk hozzá a felaprított paradicsomot és zöldpaprikát.
Öntsük fel 4 dl hideg vízzel, majd alacsony lángon, félig lefedve főzzük 40-45 percig. Kóstolás után, szükség szerint, utóízesítsünk kevés sóval. Tálaljuk galuskával.
Hozzászólások