Feltöltve:

Csirkepörkölt

timer 60
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

paradicsom1 darab
vöröshagyma1 darab
csirke1 darab
olaj3 evőkanál
zöldpaprika1 darab
fűszerpaprika2 teáskanál
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez3 teáskanál

Csirkepörkölt a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A fél csirkét vágjuk nagyobb darabokra, mossuk, majd jól csepegtessük le, szórjuk meg kb 2 tk Csirkés Delikáttal, majd tegyük félre pár percre.

2. lépés

A vöröshagymát vágjuk finomra és forró olajon először nagy lángon, majd amikor kezd színesedni, takarék lángon, pirítsuk, pároljuk, legalább 8-10 percig, hogy jól megpuhuljon.

3. lépés

A tűzről húzzuk félre, szórjuk meg a fűszerpaprikával, majd tegyük rá a csirkedarabokat, és nagy lángon süssük kicsit körbe, 1-2 perc alatt, állandóan kevergetve. (Ha kellő figyelemmel kevergetjük, a paprika nem fog megégni, sőt intenzívebb lesz az íze. A hideg csirkehús lehűti annyira a lábost, hogy a paprika ne égjen, keseredjen meg.)

4. lépés

Öntsük fel 2-3 dl hideg vízzel, adjuk hozzá az egészben hagyott paradicsomot és zöldpaprikát, majd alacsony lángon főzzük 30-40 percig. Kóstolás után utóízesítsünk szükség szerint 1 tk Csirkés Delikáttal. A megfőtt paradicsomot, paprikát ki tudjuk venni a pörköltből vagy ízlés szerint intenzívebb keveréssel bele is törhetjük a szaftba.
Tálaljuk galuskával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem