Csirkepörkölt a Főételek kategóriában
A fél csirkét vágjuk nagyobb darabokra, mossuk, majd jól csepegtessük le, szórjuk meg kb 2 tk Csirkés Delikáttal, majd tegyük félre pár percre.
A vöröshagymát vágjuk finomra és forró olajon először nagy lángon, majd amikor kezd színesedni, takarék lángon, pirítsuk, pároljuk, legalább 8-10 percig, hogy jól megpuhuljon.
A tűzről húzzuk félre, szórjuk meg a fűszerpaprikával, majd tegyük rá a csirkedarabokat, és nagy lángon süssük kicsit körbe, 1-2 perc alatt, állandóan kevergetve. (Ha kellő figyelemmel kevergetjük, a paprika nem fog megégni, sőt intenzívebb lesz az íze. A hideg csirkehús lehűti annyira a lábost, hogy a paprika ne égjen, keseredjen meg.)
Öntsük fel 2-3 dl hideg vízzel, adjuk hozzá az egészben hagyott paradicsomot és zöldpaprikát, majd alacsony lángon főzzük 30-40 percig. Kóstolás után utóízesítsünk szükség szerint 1 tk Csirkés Delikáttal. A megfőtt paradicsomot, paprikát ki tudjuk venni a pörköltből vagy ízlés szerint intenzívebb keveréssel bele is törhetjük a szaftba.
Tálaljuk galuskával.