Feltöltve:

Csirkepaprikás

timer 90
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

"A csirkepaprikásról
Nincs is jobb egy ízletes csirkepaprikásnál! Ezt a klasszikus magyaros fogást rendkívül gyorsan elkészíthetjük, és kezdő szakácsoknak is kifejezetten ajánlott! A csirkepaprikás története több száz évre nyúlik vissza, eredetileg alföldi parasztok fogyasztották és marha vagy birkahúsból készítették, később a baromfiból készült verzió terjedt el. Egy jó csirkepaprikáshoz nincs is szükségünk sokra, persze a minőségi hozzávalók mellett a készítési technika is fontos, de szerencsére nem bonyolult, és nagy sikert arathatunk vele külföldi vendégek, családunk vagy akár még a gyerekek körében is! Persze ha még nincs tapasztalatunk, érdemes egy-egy dologra odafigyelni a csirkepaprikás elkészítése közben. A hagyma lepirítása után fontos, hogy ne felejtsük el lehúzni a lábost a tűzről, mielőtt hozzáadjuk a fűszerpaprikát, nehogy leégjen a jó kis csirkepaprikásunk. Majd hozzáadjuk a többi összetevőt és felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje a hozzávalókat. A csirkepaprikáshoz használhatunk csak combokat, de akár egy egész csirkét is felhasználhatunk a készítésnél. Ha szeretnénk feldobni kicsit a klasszikus receptet, akkor elkészíthetjük a csirkepaprikást gombával, amely nagyszerűen illik a tejfölös-paprikás ízhez. Szerencsére, akkor sem kell lemondanunk erről a magyaros finomságról, ha laktóz- vagy tejfehérje érzékenyek vagyunk, mivel elkészíthetjük a csirkepaprikást tejföl nélkül is, és a habarásban helyettesíthetjük egy kis rizstejszínnel, a tejföl savasságát pedig egy picike citromlével pótolhatjuk. Egy igazi csirkepaprikáshoz pedig nélkülözhetetlen a jó házi galuska, de fogyaszthatjuk krumplival vagy tésztával is.
"

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    A csirkét vágjuk nagyobb darabokra: combok, szárnyak, a mellet 4 darabba, a hátat 2 darabba.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Mossuk meg alaposan, majd jól csepegtessük le, szórjuk meg Csirkés Delikát Ételízesítővel, tegyük félre pár percre.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A vöröshagymát vágjuk finomra és forró olajon először nagy lángon, majd amikor kezd színesedni, takaréklángon, kevergetve pirítsuk, pároljuk 4-5 percig. A tűzről húzzuk félre, szórjuk meg a fűszerpaprikával, majd tegyük rá a csirkedarabokat.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Nagy lángon süssük kicsit körbe, 1-2 perc alatt, állandóan kevergetve. (Ha kellő figyelemmel kevergetjük, a paprika nem fog megégni, sőt intenzívebb lesz az íze. A hideg csirkehús lehűti annyira a lábost, hogy a paprika ne égjen, keseredjen meg

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Öntsük fel 4 dl hideg vízzel, adjuk hozzá az a paradicsomot és a zöldpaprikát, majd alacsony lángon, félig lefedve főzzük 40 percig.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    A húsdarabokat vegyük ki. A megfőtt paradicsomot, paprikát szintén kivehetjük vagy ízlés szerint intenzívebb keveréssel bele is törhetjük a szaftba.

  7. 7. lépés

    7. lépés képe

    A szaftot sűrítsük tejfölös habarással. A lisztet keverjük simára 4-5 evőkanál vízzel, adjuk hozzá a tejfölt, ezzel is keverjük simára, majd keverjünk hozzá egy-két kanálnyit a forró szaftból.

  8. 8. lépés

    8. lépés képe

    Folytonos kevergetés mellett öntsük vissza a léhez. Forraljuk jól ki, kb. 3-4 percig, majd szűrjük át egy finom szitán. Tegyük vissza a húsokat és melegítsük össze. Kóstolás után, szükség szerint, utóízesítsünk kevés sóval. Tálaljuk galuskával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Csirkepörkölt

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csirkepörkölt

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Csirkepaprikás

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Paprikás csirke

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1

15 perces paprikás csirke

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 2

Zöldbabos csirkepaprikás

timer 25"
mood Közepes
thumb_up 0

Tejszínes paprikás csirke

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kapros-gombás paprikás csirke

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre