Csirkenyársak hagymás paradicsommártással
Csirkenyársak hagymás paradicsommártással
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • csirkemell filé - 500 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • paradicsompüré - 1 evőkanál
  • cukor - 1 teáskanál
  • piros kaliforniai paprika - 0.5 darab
  • bacon - 4 szelet
  • sárga kaliforniai paprika - 0.5 darab
  • őrölt bors - 1 csipetnyi
  • doboz hámozott paradicsom konzerv - 1 darab
  • bambusznyárs - 4 darab

Elkészítés:

  1. A nyársakat áztassuk be 4-5 percre langyos vízbe. Ezalatt vágjuk a csirkemellet 20 db nagyobb, 2-3 cm-es darabokra. A paprikákat 8-8 kockákra, a bacon-t keresztben félbe, így kapva 8 félszeletet.
  2. Fűzzük fel a nyársakat sárga paprika, hús, feltekert bacon szelet, hús, piros paprika, hús, sárga paprika, hús, feltekert bacon szelet, hús, piros paprika sorrendben. Ízesítsük, kevés sóval, borssal. A hagymát vágjuk cikkekre. A nyársakat süssük elő 2-3 ek. forró olajban, 2-2 percig minden oldalát.
  3. Vegyük ki, tegyük félre és a visszamaradt zsiradékon röviden pirítsuk át a hagymát. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, illetve a dobozt öblítsük át kevés vízzel és ezt is öntsük hozzá, és a kockára vágott hámozott paradicsomot. Forraljuk fel, adjuk hozzá a Házias Tyúkhús Levesalapot, keverjük el és tegyük vissza a nyársakat a mártásba. Pároljuk 8-10 percig.
  4. Kóstoljuk meg és ízesítsük a mártást cukorral, frissen őrölt borssal saját szánk íze szerint. Tálaljuk rizzsel, pirított burgonyával. Jótanács: a mártás kiváló kiegészítője lehet a kerti grillezésnek is. Készítsen mindent a fentiek szerint, kivéve a nyársak elősütését. A szósz készítésénél használjon kicsivel több cukrot, majd hűtse ki. A hideg mártást kóstolás után gazdagíthatjuk kevés ketchuppal, mézzel, egyensúlyozzuk ki friss citromlével, mivel egy hideg mártásban máshogy érvényesülnek az édes-savanyú ízek. Hűtőben eltartható 2-3 napig és hidegen kínálható a frissen, grillen sütött saslikok mellé.