Csirkemelltekercs sajtos-tejszínes karottapürével és céklacsíkokkal a Főételek kategóriában
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és besózzuk. Egy pataki tálat beáztatunk.
A töltelékhez a májat apróra vágjuk, valamint a zabpelyhet beáztatjuk a tejbe.
Az apróra vágott májat kevés margarinon megpirítjuk, beletesszük az áztatott zabpelyhet, a préselt foghagymát, az apróra vágott petrezselyemlevelet és fűszerezzük.
A tojásokat felverjük és hozzákeverjük a májas-zabpelyhes keverékhez, majd 1-2 perc alatt összepároljuk.
A csirkemellszeletekbe töltünk a töltelékből és feltekerjük őket.
Egy margarinnal kikent pataki tálba egymás mellé helyezzük a hústekercseket és reszelt sajtot szórunk a tetejére.
170-180 C-on kb. 45 perc alatt pirosra sütjük a tekercseket, majd kihűtjük és szeleteljük.
A karrottát megtisztítjuk és sós vízben puhára főzzük. A megfőtt karrotát botmixerrel összeturmixoljuk, beletesszük a sajtkrémet, a sót, a fehér borsot, a margarint és annyi kanál tejszínt, hogy burgonyapüré sűrűségű legyen.
A céklabefőttet vékony csíkokra vágjuk.
A húst a karottapürével és a julienne-re vágott céklával tálaljuk.