Csirkemellel és brokkolival sütött penne
Csirkemellel és brokkolival sütött penne
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 200 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olíva olaj - 30 milliliter
  • brokkoli - 250 gramm
  • fekete olajbogyó - 100 gramm
  • szárított paradicsom olajban - 100 gramm
  • penne tészta - 300 gramm
  • reszelt parmezán - 100 gramm
  • apróra vágott petrezselyemzöld - 2 evőkanál
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A csirkehúst vágjuk csíkokra, majd szórjuk meg a Sült csirke fűszerkeverékkel. Az olajbogyót és a szárított paradicsomot szeleteljük fel. Vágjuk apróra a megpucolt hagymát.
  2. A brokkolit szedjük kis rózsákra és enyhén sós vízben főzzük meg. Ezután tegyük gyorsan jeges, vagy jéghideg vízbe, hogy ne főjön túl, illetve hogy szép zöld maradjon.
  3. Forraljunk fel egy lábosban sós vizet. Főzzük meg benne roppanósra a pennét..
  4. Forró olíva olajon süssük meg a pácolt csirkehúst, majd adjuk hozzá a hagymát, paradicsomot és olajbogyót.
  5. Pár perc sütés után adjuk hozzá a megfőtt és lecsöpögtetett tésztát. tegyük át tepsibe, szórjuk meg petrezselyemmel és parmezánnal. Adjuk hozzá a brokkolit. Süssük kb. 20 percig 200 fokos sütőben.