Csirkemell tekercsek kelkáposztában, sajtmártással
Csirkemell tekercsek kelkáposztában, sajtmártással
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm
  • csirkemell filé - 2 darab
  • tej - 2 dl
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • sajt - 10 dekagramm
  • liszt - 1 evőkanál
  • petrezselyem - 1 csokor
  • bacon szalonna - 8 szelet
  • kelkáposztalevél - 8 darab

Elkészítés:

  1. A kelkáposzta leveleket megmossuk, majd lecsepegtetjük. A levelek vastagabb erét kivágjuk, majd forrásban levő sós vízben 5 percig főzzük, egyesével kivesszük és hideg vízben lehűtjük. Így megőrzik szép élénk színüket. Miután lehűltek, egyenként akkora darab fóliára tesszük, amekkorára bőven ráfér, hogy amikor feltekerjük, jól be tudjuk csomagolni.
  2. A csirkemelleket középen elfelezzük, majd a tenyerünket ráfektetve két vékony szeletre vágjuk. Ráhelyezzük egyenként a vékony szeleteket a kellevelekre, sózzuk, borsozzuk és a reszelt fokhagymával is megkenjük, majd erre tesszük a bacon szeleteket, és meghintjük aprított petrezselyemmel.
  3. Feltekerjük a leveleket és jó szorosan beletekerjük a fóliába, két végüket cérnával megkötjük, hogy az ízek ne tudjanak kiszökni főzés közben. Ugyanabban a vízben, amiben a kelleveleket előfőztük, fél óra alatt megfőzzük a csomagokat.
  4. Amíg főnek a tekercsek addig elkészítjük a sajtmártást. A sajtmártáshoz a margarinból és a lisztből világos rántást (besamel) készítünk, majd forró tejjel felengedjük, belemorzsoljuk vagy belereszeljük a sajtot, attól függ milyen típusú sajttal készítjük. Lassú tűzön addig forraljuk gyakori kevergetés mellett, amíg besűrűsödik. Sóval, fehér borssal ízesítjük. Majd a végén aprított petrezselymet teszünk bele.
  5. Miután a tekercsek megfőttek, kivesszük őket a vízből,eltávolítjuk róluk a fóliát és forró serpenyőben két-három szelet bacon zsírján megforgatjuk. Majd a sajtmártással tálaljuk és a sült szalonnával díszítjük. Köretként főtt, barna rizst adhatunk hozzá.