Feltöltve:

Csirkemell szomolyai raguval és puliszkával

timer 60
mood Közepes
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz liter
csirkemell filé1 kilogramm
bors1 dekagramm
tej liter
fokhagymagerezd1 dekagramm
méz1 dl
vörösbor dl
2 dekagramm
lilahagyma40 dekagramm
Knorr Ételsűrítő2 dl
kukoricadara kilogramm
magozott meggybefőtt kilogramm
juhtúró kilogramm

Csirkemell szomolyai raguval és puliszkával a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A polentához a fele víz, fele tejet feltesszük felforrni és sóval ízesítjük, amikor felforrt hozzáadjuk a kukoricadarát és kavargatjuk

2. lépés

Folpackkal előre kibélelt őzgerincformába a kész polenta felét azonnal belenyomkodjuk vizes kézzel eloszlatjuk rajta a juhtúrót majd a polenta másik felét is gyorsan rásimítjuk és folpackkal jól bebugyoláljuk, állni hagyjuk.

3. lépés

A raguhoz összeforraljuk a vörösbort a friss, metéltre vágott gyömbérrel, chilivel, finomra vágott fokhagymával, mézzel, hozzáadjuk a nagy cikkekre vágott lilahagymát és a meggyet és összeforraljuk (roppanós maradjon!).
A keményítőt kevés vízzel elkeverjük a raguhoz adjuk, besűrítjük.

4. lépés

A csirkemellet sóval ízesítjük, borssal fűszerezzük előmelegített rostlapon szaftosra sütjük, a kb. 2 cm-es szeletekre szelt polentával együtt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem