Csirkemell spenóttal
Csirkemell spenóttal
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • csirkemell filé - 4 darab
  • tojás - 1 darab
  • őrölt szerecsendió - 1 csipetnyi
  • spenót - 30 dekagramm
  • só, bors - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Ízesítsük a húst egy csipet borssal és sóval. Vágjunk bele hosszában egy zsebet, amit az ujjunkkal tágítsunk ki óvatosan.
  2. Mossuk meg váltott vízben többször a spenótot. Olvasszuk fel a margarint egy serpenyőben, tegyük rá a spenótot és pár percig pirítsuk. Adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát és a szerecsendióval szórjuk meg.
  3. Szedjük ki a spenótot a serpenyőből, csepegtessük le és hagyjuk kihűlni. Tegyük hozzá a tojást és keverjük össze.
  4. Töltsük meg a csirkemell-zsebeket a spenótos-tojásos töltelékkel, tűzzük össze a zsebet fogpiszkálóval. Előmelegített sütőben 180 °C fokon süssük meg 20 perc alatt.
  5. Tálalás előtt szedjük ki a fogpiszkálót és szeleteljük fel a húst.