Csirkemell rózsák brokkoliszósszal és újhagymás törtkrumplival
Csirkemell rózsák brokkoliszósszal és újhagymás törtkrumplival
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • csirkemell filé - 40 dekagramm
  • paradicsom - 1 darab
  • füstölt szalonna - 10 dekagramm
  • Knorr Erőleveskocka - 1 darab
  • fehér bors - 1 teáskanál
  • camembert sajt - 15 dekagramm
  • só - 2 teáskanál
  • brokkoli - 15 dekagramm
  • újhagyma - 2 darab
  • krumpli - 40 dekagramm
  • provance-i fűszerkeverék - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A csirkemellet összesen 6 szeletbe vágjuk, hosszúkás szeleteket kell kapnunk. Kiklopfoljuk. Az egyik oldalukat besózzuk, a másikat megszórjuk a fűszerkeverékkel. Ez az oldal marad előttünk kiterítve.
  2. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben kicsit megpirítjuk. A mellekre teszünk egy-két csíkot, egy szelet paradicsomot és egy szelet camembert-t. Feltekerjük, majd a végét aláfordítjuk. Kiolajozott jénaiba sorakoztatjuk a rózsákat egymás mellé. A tetejükre is teszünk egy darab sajtot, majd alufóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 10 percig sütjük, míg megpirul a teteje. Közben elkészítjük a krumplit és a szószt is.
  3. A krumplit felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. A hagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk, a megolvasztott margarinon megfuttatjuk. Rádobjuk a krumplit, pár percig együtt kevergetjük. Fűszerezzük sóval, fehér borssal.
  4. A szószhoz fél liter vízbe tesszük a leveskockát, majd ha forr, beletesszük a brokkolit és puhára főzzük. A zöldséget a merülőmixer poharába tesszük. Összeturmixoljuk, majd a levessel addig hígítjuk, míg mártássűrűségű lesz.
  5. Tálaláskor egy adag krumplit a tányér közepére kanalazunk, köré tesszük a rózsákat és a szószt.