Rama Vajas Íz | 5 dekagramm |
---|---|
csirkemell filé | 40 dekagramm |
paradicsom | 1 darab |
füstölt szalonna | 10 dekagramm |
Knorr Erőleveskocka | 1 darab |
fehér bors | 1 teáskanál |
camembert sajt | 15 dekagramm |
só | 2 teáskanál |
brokkoli | 15 dekagramm |
újhagyma | 2 darab |
krumpli | 40 dekagramm |
provance-i fűszerkeverék | 1 evőkanál |
Csirkemell rózsák brokkoliszósszal és újhagymás törtkrumplival a Főételek kategóriában
A csirkemellet összesen 6 szeletbe vágjuk, hosszúkás szeleteket kell kapnunk. Kiklopfoljuk. Az egyik oldalukat besózzuk, a másikat megszórjuk a fűszerkeverékkel. Ez az oldal marad előttünk kiterítve.
A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben kicsit megpirítjuk. A mellekre teszünk egy-két csíkot, egy szelet paradicsomot és egy szelet camembert-t. Feltekerjük, majd a végét aláfordítjuk. Kiolajozott jénaiba sorakoztatjuk a rózsákat egymás mellé. A tetejükre is teszünk egy darab sajtot, majd alufóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 10 percig sütjük, míg megpirul a teteje. Közben elkészítjük a krumplit és a szószt is.
A krumplit felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. A hagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk, a megolvasztott margarinon megfuttatjuk. Rádobjuk a krumplit, pár percig együtt kevergetjük. Fűszerezzük sóval, fehér borssal.
A szószhoz fél liter vízbe tesszük a leveskockát, majd ha forr, beletesszük a brokkolit és puhára főzzük. A zöldséget a merülőmixer poharába tesszük. Összeturmixoljuk, majd a levessel addig hígítjuk, míg mártássűrűségű lesz.
Tálaláskor egy adag krumplit a tányér közepére kanalazunk, köré tesszük a rózsákat és a szószt.